Wednesday 15 June 2011

Αγανακτισμένοι Vs Αναρχικοί

 Κάθε Κυριακή εδω και 3 εβδομάδες χιλιάδες κόσμος κατεβαίνει στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί. Τις συγκεντρώσεις αυτές, οι οποίες είναι πάντοτε ειρηνικές τις οργανώνουν οι Αγανακτισμένοι και ο κόσμος ανταποκρίνεται γιατί αυτό τους εκφράζει. Το αδιέξοδο είναι γενικό και αφορά τη μεγαλύτερη, αν όχι όλη, τη μάζα του λαού.

Κάθε Κυριακή οι διαδηλώσεις γίνονται με ειρηνικό τρόπο και φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να περάσει το μήνυμα. Σ'αυτές τις συγκεντρώσεις λοιπόν, αλλά και σε όλες αυτές που γίνονται σε καθημερινή βάση, συμμετέχουν προφανώς και διάφορα άτομα που ανήκουν σε κομματικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις, χωρίς όμως να εκφράζουν τα αιτήματα αυτά όσο βρίσκονται στο Σύνταγμα και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, Θεσσαλονίκη, Πατρα, Κρήτη κλπ.

Γιατί λοιπόν σήμερα που έχει γενική απεργία και έχουν κατέβει σε πορείες να διαδηλώσουν διάφορες παρατάξεις γίνονται αυτά τα επεισόδια? Γιατί όταν βρίσκονται με τους ομοϊδεάτες τους δεν καταφέρνουν να διαδηλώσουν ειρηνικά όπως και τις υπόλοιπες μέρες? Γιατί παρασύρονται? Γιατί δεν μπορούν για μια φορά να συγκρατήσουν τους εαυτούς τους και να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο με ειρηνικό τρόπο θα περάσει το μήνυμα? Γιατί πρέπει τα "10-15 άτομα" που λένε και οι ειδήσεις να καταστρέφουν τον αγώνα τόσων ανθρώπων? Αφού και οι ίδιοι έχουν συμμετάσχει τις προηγούμενες μέρες στις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων... Γιατί αφήνονται να υποκινούνται από διάφορα άτομα? Γιατί να γίνονται έρμαια συμφερόντων?

Πολύ ευχαριστήθηκα τα πλάνα προηγουμένως που έδειχναν τους Αγανακτισμένους να ...αγανακτούν και με τους κουκουλοφόρους και τους κρανοφόρους και να προσπαθούν να τους απομακρύνουν. Ο απλός κόσμος δε θα παραμείνει για πολύ ακόμα με όλη αυτή τη ρίψη δακρυγόνων! Και πριν άρχισαν να διαλύονται οι διαδηλωτές και μόλις καταλάγιασαν τα επεισόδια επέστρεψαν!

Και πάλι τώρα φυσικά θα διαλυθούν αφού ξανάρχισαν τα επεισόδια...

Έτσι δε θα βρούμε ποτέ το δίκιο μας...

xcx

No comments:

Post a Comment